maandag 12 november 2007

Heusden-Limburg

Enkele dagen geleden nog eens dichter bij huis gaan fietsen. Heuden leek ons een fijne rit. We hadden niet al teveel tijd dus moest het snel gaan.
We zijn vertrokken aan het Domein Bovy. Daar hebben we de groene route gevolgd. Dit neemt u mee door de vele bossen en enkele woonwijken maar ook langs het albertkanaal.
Het is zeker wel eens een fijn parcour. Ik wist namelijk niet dat er zoveel bos lag in deze omgeving. (En mijn werk ligt hier).
Het parcour zelf is een afwisseling tussen tarmac en bos. Niet echt veel hoogteverschillen buiten de sporadische brug die je omhoog moet. De stukken in de bossen zijn wel fijn maar zeker niet vermoeiend te noemen. Het is plezant om gewoon eens door te kunnen rijden. Aan het kanaal ligt volgens mij het fijnste stukje van de rit. Net als men aan het kanaal komt passeert men aan het circuit van Zolder. Juist na de omheining is het weer redcht de bos in om dan onmiddelijk naar links te moeten. Hier komt men uit op een soort van BMX-parcours ontwikkeld voor mountainbikes. Hiermee wil ik zeggen dat elk heuveltje juist is gemaakt. Je kan hier snel gaan zonder gevaarlijk met de wielen van de grond te komen. Hierna is het weer bos maar ook veel asfalt.
Al bij al is het wel eens een fijn parcours om te doen (Hard vlammen, mooie bospaadjes en niet te vermoeiend). Maar voor de doorwinterde MTB'er zijn er toch andere dingen om naar uit te kijken.

Foto's volgen en commentaren welkom.

Geen opmerkingen: