woensdag 16 januari 2008

Spa Route 3

Spa route 3


Zondag de benen nog eens laten afzien in Spa.
We hadden besloten route 3 eens te rijden. Mijne kameraad had deze al eens gereden maar voor mij was het de eerste keer. En ik moet zeggen het was wel tof geweest.
De eerste 2 km is klimmen. Ik bedoel stevig klimmen. Daarna begint het bos. Amaai het bos. Het is nu winter dus... veel bladeren op de grond die de modder goed verbergen. Van een pad was hier niet echt sprake. Het was echt blind rijden van het ene pijltje naar het andere. Gelukkig konden we ze allemaal goed zien hangen. (Om u een impressie te geven hebben we enkele foto's genomen.)
Na een korte oversteek op asfalt (200m) is het terug verder rijden in de bos. Deze keer liggen de paden er iets minder modderig bij en kan je dus een pak sneller gaan. Vanaf hier ongeveer 4 à5 km na de start begint het naar beneden en bovente gaan. Vele snelle afdalingen worden afgewisseld met enkele kortere klims.
Ik kan u niet vertellen hoe het hele parcour is want deze keer heb ik lek gereden. Gelukkig was dit op 2km van de start. Het is gebeurd op een van de afdalingen. Een brede weg in het bos na de "barbeque"spot ligt bezaaid met dikke stenen. Ge kunt hier heel snel op gaan maar dat is niet echt aan te raden. Hoe sneller, hoe minder controle, hoe rapper platten tube.

De 11 km fietsen en de 3km wandelen (ja we hadden geen reserve banden bij) waren tof. Het was weer een goede dag.
Spa is echt een fijne streek om te rijden.
Alleen zijn de parcours hier misschien een beetje kort maar je kan ze natuurlijk altijd aan elkaar koppelen.
Misschien nog een kleine tip voor zij die speciaal ver gereden zijn. Koppel ook eens een bezoekje naar La Gileppe aan de uitstap. De moeite om eens te zien. "Ga naar de toren" en krijg een panoramisch zicht over heel de streek.

Volgend weekend geen fietsen op het programma.
Foto's volgen straks.

Geen opmerkingen: