zondag 6 januari 2008

Aywaille Rood 36

Aywaille

Juist terug.
Ik zit hier echt nog met de modder op mijn gezicht als het ware.
We hadden deze keer gepland om Aywaille te doen. We waren hier al eens komen rijden maar toen zijn we niet verder geraakt als 10km. Oorzaak platte band, gevolg nog ongeveer 9km wandelen.
Deze keer hadden we meer geluk. Vertrokken uit Hasselt naar Aywaille gereden en de auto geparkeerd onder het viaduct net buiten het stadje. Je vertrekt hier namelijk dadelijk op het parcours en zit dan juist halverwege de eerste klim van Route rood 36. Voor wie nog niet te moe is bij de aankomst is hier onder het viaduct aan de linker kan nog een mooie "speeltuin" voor hen die het downhill techniek willen bijschaven.ZEKER DOEN. (Zie filmpje)
Het parcour was wel verrassend kort moet ik zeggen. Mochten we meer tijd hebben gehad dan hadden we er zeker nog een gedaan.
Het heeft net hard geregend de voorbije dagen en "it shows no the track". Alles lag er glibberig bij. Fijn om te rijden vinden we. Lekker technisch nu, die lange afdalingen.
De bewegwijzering is goed alleen het lange stuk asfalt op het einde is minder.
We hebben een goede dag gehad. Al bij al moet ik zeggen dat Aywaille de moeite waard is om eens te doen.
Nu we weer in onze vertrouwde streek zaten hebben we gezegd dat de volgende waarschijnlijk Coo gaat zijn. Want geef toe de laatste afdaling van de blauwe route is echt zalig.

Geen opmerkingen: