woensdag 2 januari 2008

Spa route 5

Spa


Nog eens naar de Ardennen gereden. Maar we hadden niet echt veel tijd dus besloten van Spa te doen. (Ongeveer 45 min rijden van bij ons.)
De auto hadden we geparkeerd juist tegenover het stadhuis op het plein. De fietsen uitgeladen en dadelijk vertrokken naar het VVV kantoor. Hier vertelde de man ons waar we moesten beginnen.
Blauw 2,5 en 6 kunnen begonnen worden achter de Match-winkel (Rue hanster).
Het begint dadelijk met een stevige klim. Voor de rest van de eerste 10 km is er niet veel aan de hand. Enkele stevige klimmetjes en langere snellere afdalingen. Wij konden deze echter niet tegen volle snelheid naar beneden komen omdat het stevig gevroren had de nacht ervoor en plassen en stroompjes die over de bospaden lagen omgetoverd waren in schaatsbanen. In de zomer moet dit andere koek zijn volgens mij. Neem zeker ook de tijd om rustig van de natuur te genieten.
En dan na 10 km zie je het parcour plezanter worden.
Nauwere bospaden, single tracks, plezante afdalingskes en riviertjes zijn nu meer aanwezig.
Als je bijna bij het einde bent aangekomen is er wel een grote opmerking. Je rijdt op een gegeven moment op ongeveer 5km van Spa over een oude spoorwegbedding. Deze word halverwege doorsneden door een weg. Let hier zeker goed op want er staat niets aangegeven en te zou wel eens tegen volle snelheid de korte maar krachtige drop willen doen. Doe dit niet als er nieamnd op de uitkijk staat want het is levens gevaarlijk met de auto's die op de weg rijden. Er staat namelijk niets aangegeven voor de autobestuurders noch voor de MTB'ers.
Spa was plezant we doen het zeker nog eens. In de winter en in de zomer.
Deze hebben we niet kunnen uitrijden door een lekke band. We hadden wel platgerief bij maar met een tubeless haalt dit natuurlijk niks uit.

Geen opmerkingen: